Tudi tukaj je končno jesen

[Jezna sem. Pravkar sem napisala post… in … Moja tukajsnja skatla, ki ji vcasih ljubkovalno recemo racunalnik, je zamrznila in vse moje pisanje je odslo v maloro. Trenutno se mi ne da se enkrat sprehajati po Lower Manhattnu, cemur je bilo namenjeno moje porocilo. Ne da se mi se enkrat iskati vseh povezav in ne da se mi se enkrat ukvarjati z vsem slikovnim materialom. Se bom potrudila vse skupaj ponovno spisati enkrat v naslednjih dneh.]

Danes je precej oblacno, dezevno in hladno. Ceprav pretekli vikend je bil ubijalsko vroc in soparen, glede na to, da je ze oktober. Kot ze receno sem spet raziskovala Manhattan, tokrat spodnji del (slike in kratka reportaza sledijo … obljubim, ampak zdajle se mi res ne da se enkrat!).

V ponedeljek smo imeli praznik Columbus day in mesto je bilo nabito polno turistov. Mi smo se sicer zapeljali do Queensa in je bil promet kar precej gost. Skoraj celi dve uri smo se vozili nazaj skozi Manhattan in ko smo prisli domov smo bili totalno utrujeni od dolge in vroce voznje skozi mesto. Bilo je namrec nekje blizu 30 stopinj. Kar je rekordno za oktober.

V znamenju praznicnega dogodka, smo z otrokoma pogledali na globusu kako je Kristof Kolumb v iskanju Indije trcil v Ameriko. V mestu je bila parada, ki smo se ji uspeli izogniti. Na taksnih dogodkih je tukaj ponavadi RES milijon folka.

Sicer je pa tukaj ze vse krepko v znamenju prihajajocega Halloweena. Kupujemo buce, sladkamo se z bucno pito, otroci razmisljajo o kostumih, pri sosedovih imajo ze kar nekaj casa vrt praznicno dekoriran. Jaz sicer na Halloween ne bom vec v New Yorku, nekaj dni pred tem se bom vrnila nazaj v Slovenijo. Priznam, da kar malo tezko in bom najbrz kar precej pogresala zivljenje tukaj. Se vedno je sicer odprta moznost, da pridem nazaj enkrat sredi decembra, a me doma caka cel kup obveznosti in en mali fantek, ki ze nestrpno caka na obljubljene vlakce in uro. No ja, bomo videli kako se bo izteklo. Ceprav me kar malo stisne, ko pomislim, da bom morala spet nazaj domov, ko sem se ravno privadila na zivljenje tukaj. Doma imam namrec cisto drugacen ritem, precej vec stresa in skrbi. In posledicno s tem precej vec slabe volje. Tukaj mi res ni bilo hudega. Razen tega, da so me otroci vcasih vrgli iz tira in me s svojo nagajivostjo spravili ob zivce, sem se v glavnem imela kar lepo. Pa tudi otroke se da navaditi na vsaj malo reda, tudi ameriske, ce hocete. Po dveh mesecih preizkusanja meja moje potrpezljivosti in preigravanja, kaj je dovoljeno in kaj ne, lahko recem, da se sedaj prav super razumemo. Kar seveda stejem tudi za en majhen oseben uspeh.

V zadnjih dneh pospeseno nakupujem. Darilca in presenecenja za svojo druzino in spominke zase. I-phone sem koncno prebolela (po rokovanju z njim ugotovila, da se mi vseeno zdi skoda denarja) in tudi novi laptop si bom raje omislila pri nas v Sloveniji (sicer je tehnika tukaj kar precej cenejsa, a imajo nakupi doma vseeno dolocene prednosti), je pa nekaj drugih stvari, ki bodo sigurno prisle z mano domov. Tako da sedaj ob dopoldnevih, ko sta otroka v soli hodim po trgovinah. Pa se jesenske razprodaje so! Koncno mi je namrec uspelo dodobra pogruntati avtobusne in druge povezave. In pocutim se ze cisto domaca tukaj. (Kar skoda, da bom kmalu morala domov!!!).

Komaj cakam da bo vikend. Nameravam si namrec ogledati se kar nekaj stvari in dodobra izkoristiti zadnje tedne mojega bivanja tukaj.

Slike: Lower Manhattan, Broklyn Bridge,…

 photo ny7 133.jpg  photo ny7 132.jpg  photo ny7 131.jpg
 photo ny7 121.jpg  photo ny7 115.jpg  photo ny7 114.jpg
 photo ny7 110.jpg  photo ny7 109.jpg  photo ny7 106.jpg
 photo ny7 105.jpg  photo ny7 104.jpg  photo ny7 102.jpg
 photo ny7 098.jpg  photo ny7 096.jpg  photo ny7 095.jpg
 photo ny7 092.jpg  photo ny7 091.jpg  photo ny7 089.jpg
 photo ny7 088.jpg  photo ny7 087.jpg  photo ny7 082.jpg
 photo ny7 084.jpg      photo ny7 094.jpg
 photo ny7 079.jpg  photo ny7 078.jpg  photo ny7 065.jpg
 photo ny7 075.jpg  photo ny7 072.jpg  photo ny7 055.jpg
 photo ny7 064.jpg  photo ny7 060.jpg
*(Slike dodane naknadno, zgodba bo pa kot kaže ostala nezapisana… :))

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: