Zakaj Šrilanka?

Šrilanka je majhen dragulj sredi Indijskega oceana. Leži med Indijo in Maldivi. Je tropska država, v obliki solzice. Včasih se je imenovala Cejlon.

“Šrilanka navdušuje popotnike že stoletja. Že Marco Polo jo je opisal kot najbolj žlahten otok na svetu, Indijci, Arabci in Evropejci pa so se zgrinjali na njene s palmami porasle obale zaradi govoric o redkih začimbah, dragocenih kamnih in čudovitih slonih. V domišljiji preteklih in sodobnih rodov se je zasidrala kot skoraj magičen otok, slaven po naravni lepoti in obilju, ki ga obliva prijetno topel Indijski ocean. Tisti bolj romantični geografi so jo primerjali s solzo, ki da je spolzela s konice Indije, boemski popotniki so ji rekli biser Indijskega oceana. Morda je najlepše arabsko poimenovanje: Serendib ali »srečno naključje«.”

O Šrilanki sem razmišljala že skoraj celo leto, preden smo se dejansko odločili zanjo. Po Filipinih sem ves čas hrepenela po vrnitvi v Azijo. Želela sem si vlažnega podnebja, neskončnih plaž, tistega značilnega vonja po Aziji, potovanja z nahrbtnikom, pregovarjanja za cene pri iskanju namestitve ali prevoza, pogleda na neskončne plantaže, ipd. Toliko je tega, kar se me je dotaknilo na Filipinih in želela sem spoznati še katerega izmed Azijskih popotniških biserov. Razlogi za, pa so bili tudi ti, da je moja prijateljica tam že bila in po njeni izkušnji Šrilanka ni preveč zahtevna za potovanje, ljudje so prijazni, veliko lepega je za doživeti in ni pretirano draga.

Zato sem se odločila, da bo E-jin prvi backpacking prav Šrilanka. Odločala sem se pa med Tajsko in Šrilanko.

Odločitev je padla. Naj se načrtovanje začne!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: