Cockatoo Island, Sydney

Nekoliko oblačno in deževno nedeljo smo namenili vožnji s ferryjem od Parramatte do mesta, z vmesnim postankom na Cockatoo Islandu. Izlet je bil eno prijetnejših presenečenj, saj smo se kljub ne preveč ugodnemu vremenu imeli super. Doživeli smo še eno  izmed znamenitosti, ki jih Sydney ponuja. Veliko naših izletov tokrat je bilo ponovitvenih. Mala popotnica se je mnogih krajev ,ki smo jih obiskali ob našem prvem obisku Sydneya, spominjala le po slikah, zato smo mnoge dogodivščine in izlete ponovili.

Cockatoo Island smo pa tokrat obiskali prvič.

Zjutraj smo se dobili v Parramatti in pojedli zelo okusen zajtrk v Port Bar-u. Počakali smo na ferry in se odpravili. Ponovno se je Opal kartica izkazala kot odlična opcija, saj se  s to kartico vse nedeljske vožnje obračunajo po enotni dnevni tarifi 2,5 $, kar pomeni da se lahko cel dan voziš z vlaki, avtobusi in ferryji za 2,5 $ ne glede na to, koliko kilometrov narediš.

Cockatoo Island je bil prijetno presenečenje. Mali otoček, kjer naj bi bil prvotno zapor, potem ladjedelnica, ki naj bi jo gradili zaporniki. Velike jeklene hale so precej misteriozne. Izvedela sem, da so tukaj, v teh velikih halah snemali film X-men Origins: Wolverine. Trenutno so bile pa povsod zanimive umetniške postavitve, saj se je tam (povsem nepričakovano) odvijal 20th Art Biennale of Sydney. Tako smo se sprehajal po ogromnih, strašljivih halah, občudovali izvirne umetniške kreacije in postavitve. Ogledali smo si prostore ladjedelnice, nekdanjega zapora in uživali v razgledu na mesto. Meni je bilo super všeč, da se je ravno takrat tam odvijal Biennale, saj sem nad takimi zadevami vedno navdušena, če jih pa popolnoma nepričakovano doživim, pa še toliko bolj.

Na otočku imajo tudi urejen kamp prostor, kjer se lahko najame šotor in prenoči. Šele doma sem si ogledala cenik, ampak cena se mi ne zdi preveč ugodna, še zmeraj pa je najbrž kar zanimiva dogodivščina. Čeprav bi bila, glede na ostale variante prenočevanja v Sydneyu še vedno tudi nam relativno dostopna. Kot so mi povedali, domačini  pogosto hodijo na otok na različne zabave, ferryji pa ne vozijo pozno zvečer, zato marsikomu ta varianta prenočevanja na otoku pride prav.

Proti popoldnevu je začelo deževati, zato smo se s ferryjem odpeljali do Darling Harbour-ja, si privoščili pozno kosilo v eni izmed bližnjih restavracij Nick’s bar and grill. Dež še vedno ni ponehal, tudi precej se je ohladilo, zato smo se odpravili na vlak in proti domu.

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: