Ranč Aladin

Obožujem pomlad. Ker spomladi začnem razmišljati o izletih po Sloveniji, kampiranju in raziskovanju lokalnih lepot in zanimivosti.

Tako nas je danes pot zanesla na Dolenjsko, na Ranč Aladin.

                                       

Aladin je v bistvu ime prijazni, dvogrbi kameli, ki domuje na tem ranču.

Po vožnji mimo odcepa proti Kopru sem se razveselila, da nas ni premagala želja po morju, saj se je kolona začela že pri Ljubljani. Sončen, podaljšan vikend je očitno premamil množice izletnikov. Tudi zato, ker nas je še pred tremi dnevi presenetil snežni metež z nizkimi temperaturami. A danes, kot da ne bi bilo te vmesne ohladitve, nebo je brez oblačka in kaže na prekrasen pomladni dan.

Ranč Aladin je posestvo med Trebnjem in Mirno na Dolenjskem, kjer je urejen simpatičen zoo in veliko otroško igrišče. Odrasli smo na klopci uživali v toplih sončnih žarkih, deklici sta pa našli tisoč in eno zabavno dogodivščino na igralih in med živalmi. Skratka dan je bil poln otroške igre, zabave in norenja. Če iščete kotiček kjer se otroci res lahko naigrajo, zraven zajahajo oslička, pobožajo kamelo, kozo ali kakšno drugo žival – potem je Ranč Aladin pravi kraj. Za ugodno vstopnino sta punci res dobili doživetij poln dan.

Na poti proti domu smo se ustavili v Trebnjem, v pizzeriji Maxim in si privoščili pozno kosilo po razigranem dnevu. Jedli smo mehiško, sicer za moj okus nekoliko preveč pikantno hrano. Po zabavnem dnevu smo bili lačni in je bilo tudi to čisto ok.

Punci sta utrujeni in zadovoljni. Pot proti domu pa mineva v živahnem pogovoru dveh deklic, ki sta preživeli en super dan. Še preden smo prišli domov, je naša punca že trdno spala in lep dan se je zaključil.

Strošek izleta:

  • vožnja – 170 km
  • vstopnine: družinska karta 12 EUR
  • jahanje oslička: 1 EUR
  • pokovka iz avtomata: 1 EUR
  • pozno kosilo: 35 EUR

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: