Tajska – načrtovanje

Na Tajsko gremo šele konec oktobra. Vendar okvirno že delamo načrte. Predvsem zato ker imamo v planu prepotovati kar konkreten del Tajske, v Chiang Mai gremo v času Yee Peng & Loi Krathong festivala (na željo moje male Zlatolaske, ki želi videti leteče lampijone), kar pa pomeni, da gremo tja v času, ko bo tam veliko ljudi in cene nastanitev in letalskih kart za notranje lete temu primerno višje. Zato bomo vse skupaj poskušali čim prej rezervirati.

Kako se lotevamo načrtovanja? Pogledamo naše želje in naredimo okviren načrt poti.

Okviren načrt poti je za enkrat tak:

Naše želje pa so:

Nekaj dni v Bangkoku. Kaj želimo videti in doživeti v Bangkoku? Naša tamala predvsem želi obiskati Hello Kitty Cafe in Unicorn Cafe. Moje želje pa so Floating Market, templji (velika palača, budistični tempelj), Chatuchak market,  mogoče izlet do Kanchanaburija in reke Kwai.

Potem pa proti severu. S postankom v Ayutthayi in  Ang Thongu, kjer se bomo ustavili v Wat Muang templju in se poklonili velikemu Budi, ki je z 92 m višine največji na Tajskem in osmi največji kip na svetu.

Thailand-wat-muang

Od tu naprej nas bo pot vodila proti Lampangu in Chiang Mai-u. Kot že rečeno, bomo ravno ujeli Yee Peng & Loi Krathong festival (festival of lights), s katerim domačini izkažejo čast Budi in počastijo konec deževnega obdobja. V tem času bo v mestu veliko dogajanja – več o tem tukaj. Upamo, da bomo lahko v zrak spustili kakšno laterno in si vsaj od daleč ogledali leteče lampijone. V okolici Chiang Maia si bomo mogoče ogledali še Doi Suthep – tempelj in  Bo Sang – Umbrella Village.

Yi Peng festival

Upamo tudi na kašen treking oziroma zanimivo dogodivščino po tem prelepem delu Tajske. Mogoče bomo obiskali dolgorvratke – Karen Longneck Village. Če bo le možno bomo šli na izlet do Chiang Raia in si pogledali fascinanten Beli tempelj  – Wat Rong Khun.
Če bi imeli več časa bi lahko šli še do meje z Laosom oziroma Burmo in Zlatega trikotnika.

q

Drugi del potovanja bomo namenili uživanju na plažah in ob morju. V načrtu je zaenkrat z letalom do Krabija, od tam pa na kakšno turo z ladjo ali na kakšnega izmed otokov (Koh Jum, mogoče tudi izlet s ferryjem na Koh Phi Phi, kjer so posneli film The Beach). Je pa tudi v okolici Krabija veliko za videti. Ampak ta del potovanja je še odprt za spremembe in načrte. Pa pri potepanju ob morju smo ponavadi bolj spontani, če nam je kje zelo, zelo všeč, potem tam kar ostanemo (tako kot na Šrilanki :))

Želje so nekako nanizane. Ugotavljam, da kljub temu, da bomo na Tajskem preživeli tri tedne je trenutno želja več, kot pa časa. Kar niti ni slabo, saj pomeni, da lahko kaj pustimo tudi za naslednjič.

Temu okvirnemu načrtu bo sledila faza načrtovanja in iskanja prevozov, povezav, prenočišč. Kot rečeno, bi želeli čim prej rezervirati notranje lete in določena prenočišča.

Kaj pa bomo potem uspeli zares realizirati je pa drugo vprašanje. Ampak ravno to je tudi čar naših potovanj. Vsako ima neko svojo zgodbo in nek svoj potek. Nekaj stvari se še dogovarjam, tako da naj zaenkrat ostane tale zapis o naših željah in idejah.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: