Buen Camino, peregrino

Prebrano: Buen Camino, peregrino – Mirjana Steblovnik

V zbirki mojih prebranih knjig o izkušnji Camina se je znašla tudi tale. Potopis slovenske avtorice, ki je pot prehodila skupaj z možem.

Iskreno govori o svoji izkušnji, potopis je opremljen z mnogimi fotografijami poti in vključuje tudi zgodovinske opise in opise krajev skozi katere sta hodila. Prav tako nam postreže s prelepimi opisi narave in okolice, ter tako bralcu še bolj približa romarsko pot v vsej njeni veličini.

Čeprav mene, kot bralca bolj potegne njeno osebno doživljanje poti in njeno izkušanje romarske izkušnje. Ki je polno hvaležnosti, umirjenosti in sprejemanja. Sprejemanja vsega, kar jima pot ponuja. Pot jima vedno v pravem trenutku ponudi tisto, kar potrebujeta. Tako je njuno romanje bogata izkušnja, ki obogati tudi bralca, ki ju spremlja na tej poti.

“Želja je le kot iskra, ki zaneti požar mojega premika. In ta želja, je najmočnejše sredstvo, ki mi pomaga, da res začutim sebe in se začnem ukvarjati samo s tem, kaj lahko naredim za to, da uresničim to, kar v meni raste kot hrepenenje.” (M.S)

Veliko odtenkov pristne predanosti in brezpogojnega sprejemanja se me je dotaknilo v njeni zgodbi. Predvsem pa to, kako malo pravzaprav potrebujemo in da vse kar je, je tukaj in zdaj. Vse kar imamo je trenutek, v katerem se nahajamo.

In vsak tak trenutek je del naše neprecenljive zgodbe. Želja, da se tudi sama enkrat podam na to pot torej ostaja.

1801

Foto: Valentin Steblovnik

Naslovna slika: vir internet

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: