V gore: Viševnik in Mali Draški vrh

Viševnik je bil najin prvi skupni dvatisočak. Razgleden vrh s katerega se ob lepem vremenu odpre krasen pogled na Triglav. Vzpon nanj ni preveč zahteven, čeprav je mene lani septembra kar pošteno zdelal. Začetni vzpon od Rudnega polja na Pokljuki do sedelca je namreč kar precej strm in za nekoga brez kondicije kar precej naporen. Lani me je torej bolj kot kondicija na vrh ponesla moja trma. Sicer je bilo na vrhu vse pozabljeno, ker razgled je zares čudovit; ob tem pa je ostal tudi pomislek, da moram nekaj narediti zase, če hočem zares uživati v vseh lepotah, ki jih gorski svet ponuja.

Tako se je potem vse skupaj začelo.

Leto kasneje je bil vzpon na Viševnik kar precej drugačen. Veliko vrhov in poti sva namreč prehodila v tem letu. Kondicijsko pripravljena sva uživala v vzponu. Še več. Z vrha Viševnika sva se povzpela še na Mali Draški vrh. Nov izziv.  Kar zahteven vzpon po skalnati strmini in krušljivem terenu. Pod vrhom sva srečala planinko, ki se je spuščala zares počasi, pove da ima težave z vrtoglavico: “ampak čisto počasi pa gre,” reče in se nasmehne. Tudi midva sva previdno nadaljevala proti vrhu. Ponekod so bile namreč še zaplate snega in previdnost je bila zares pomembna. Ampak razgled z vrha je odtehtal. Pred nama se je odprl prekrasen pogled na Triglav. Ter na drugo stran na Viševnik, s katerega sva prišla.


Vračala sva se po drugi poti – čez Srenjski preval in Jezerce – nisva točno vedela kje gre pot, zaupala sva, da naju gaz v snegu pripelje nazaj dol do Rudnega polja.  Spotoma sva srečala domačinko, ki je to potrdila; “na dnu doline vaju bo že smerokaz pravilno usmeril.

Spust po snegu je bil kar zabaven in kar naenkrat sva se znašla na dnu doline. Potem pa še po prijetni gozdni poti do Rudnega polja. Oba sva se strinjala: super tura in krasen dan!

Vzpon: sobota, 23.9.2017
Več slik: FB – galerija

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: