Ideja za izlet: zimski razgled na Blejsko jezero iz Ojstrice

Nedelja zjutraj. Dan za crkljanje. Zjutraj še malo poleživa, zunaj je krasno, sončno jutro.

Saj res, me prešine. Enja ima rojstni dan na Bledu. Sledi ekspresna priprava in že gremo. Enjo oddam v igralnici. Dve uri sem prosta. Kam pa zdaj?

Dve uri za pohodniške podvige ni ravno veliko. Izbiram med krogom okrog Blejskega jezera ali varianto, ki vključuje še hiter skok do razgledne točke na Ojstrici. Odločim se za Ojstrico. Pospešim korak in moj tempo je primerljiv s tistim iz kondicijskih kardio treningov. Ker je ravno Ruthin tek v ničemer ne izstopam od ostalih tekačev/pohodnikov. No ja, nimam štartne številke. Moj pohod ni bil ravno planiran.

V mislih imam kratek vzpon na Ojstrico. Skok na hribček. Pa potem hitro nazaj. Enjo sem morala pobrati ob določeni uri. Ampak ni bilo tako enostavno. Del pod vrhom je bil namreč hudo poledenel in sem kar nekaj časa zavijala z očmi ob pomisleku, zakaj so dereze ostale doma, če pa v bistvu v nahrbtniku zavzamejo zares malo prostora. Ok, palice sem lažje prebolela. Po Bledu ne bom letala s pohodniškimi palicami. Ampak male dereze mi pa niso šle iz glave. Sicer nisem bila edina, neprimerno opremljena. Pred mano se je vila četica posameznikov, ki smo skoraj po vseh štirih plezali čez najbolj poledenel del. Hvala bogu, pod vrhom so skale, tam bo že lažje sem pomislila. Na srečo je tale ledena drsalnica precej kratka. Tako je tudi bilo. Par fotk, pa hitro nazaj dol. Tokrat kar naravnost po hribu navzdol, med grmičevjem, zraven potke. Če izbiram med poledenelo potjo in gazenjem po celem snegu, vedno izberem sneg. Navzdol je šlo pravzaprav zelo hitro.

Čas me priganja. In spet pospešim tempo okrog jezera. Seveda mi je uspelo. Zadihana in napolnjena z energijo se še pravočasno znajdem pred igralnico. Dve uri sta res kar prehitro minili. Po praznovanju se nama pridružijo še naši in zdaj se lepo počasi sprehodimo ob jezeru. Šele zdaj opazim, kako je pravzaprav mrzlo.  Lačni in premraženi, pa vendarle zelo dobre volje se zapeljemo do pizzerije. Povsem neplaniran, pa precej lušten nedeljski izlet je bil tole.

Več slik: –> FB galerija

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: