Projekt avto – vodič za telebane

Kakšen avto iščem?

Naj najprej razjasnim, kakšen tip avtomobila kupujem in v katerem rangu bodo potekali moji ogledi:

  • Manjši model oz manjši suv (okrog 4m dolžine). Večinoma vozim po mestu. Velikih avtomobilov v resnici ne maram. Na daljše razdalje že. Ali kot sopotnica. Nisem šoferka z dušo, v resnici niti ne maram vozit. Ogromni avtomobili me spravljajo v stisko in paniko. Sploh kadar moram na hitro kam skočit in razmišljam kje sredi mestne gužve bom lahko pustila avto. Tisti ki me poznajo vedo, da so moji občutki ob tem podobni tistim ob soočanju s težko travmatično izkušnjo. Dobim napad panike! Vem – grozna sem. In hvala vsem, ki me rešujejo v teh momentih – beri: me zapeljejo, do tja kamor moram priti. Logika ki sledi je: večji avto imam, večkrat žicam za prevoz. Starejša sem, slabše je. Se pravi mora biti majhen, okreten in pregleden. Predvsem pa prijeten, da se v njem dobro in varno počutim.
  • Varčen. Pomembno mi je, da ne pokuri veliko. Ne rabi biti močan. Hitre vožnje itak ne maram. Kot sem že rekla – v glavnem mestna vožnja in krajše razdalje.
  • Bonus je: dobra dodatna oprema, višji avto, vsaj nekaj prtljažnika.
  • Avto kupujem v glavnem za v službo in za po mestu. Imam eno 6 letnico, zato ne potrebujem prostornega družinskega avtomobila. Njej je trenutno najbolj pomembna barvna kombinacija in dober radio.

Avto = nujni strošek

Avto = strošek. Zaradi svojega odnosa do vožnje, avtomobilov ne povezujem s pojmi kot so: užitek, status, udobje, prijetno, sproščeno. Za mene je avto strošek. Žal nujen.

Do nedavnega je bil moj avto – tudi družinski avto. Partner je vozil starega twingota za v službo. Ker sva v zadnjih mesecih oba ostala brez avtomobilov, je to mogoče primeren trenutek, da se funkciji zamenjata. Jaz si bom kupila manjši avto, ki ustreza mojim željam in potrebam, on bo pa sčasoma poskrbel za družinski komfort. In si omislil avto, ki bo primeren tudi za kakšna potepanja, dopuste in daljše razdalje. Če mu je to pomembno. Verjamem pa, da bomo tudi z mojim novim avtomobilom ravno tako brez problema odšli na kakšno daljšo vožnjo ali mini dopust.

Vodič po testnih vožnjah za telebane:

Nisem oseba, ki bi ji kdorkoli z veseljem zaupal nalogo – testiraj avtomobile in povej svoje mnenje. V resnici se niti ne spoznam na to. Moji kriteriji so za marsikoga lahko rahlo čudni in nenavadni. Vožnje v resnici ne maram. Na testnih vožnjah sem totalno nesproščena. Najraje bi koga prepričala, naj jo opravi namesto mene. Kakorkoli obrnem, vožnji se ne morem izogniti. Avto pa nujno potrebujem in to vsak dan. Se pravi, da avto, ki me bo toliko prepričal, da bom lahko brez zadrege in stresa opravila s testno vožnjo in se v njem vsaj za silo dobro počutila, bo tisti pravi.

Ker verjamem, da mogoče obstaja še kakšen tak teleban v zvezi s tem, bom kljub vsemu podelila nekaj svojih izkušenj.

 

Povezani zapisi:

 

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: