Novi izzivi – pa srečno!

Kako hitro teče čas. Oziroma, kako moj fant odrašča. Če razmišljam je bilo pravzaprav pred kratkim, ko sem se zaljubila v majhnega fantka iskrivih in radovednih oči.

Danes ga čakajo sprejemni izpiti, celih 6 ur ustvarjanja. Kar velik izziv za fanta, ki se šele spoznava s svetom odraslih odgovornosti. Pripravlja se na vpis v srednjo šolo. Še malo pa bo odšel – odletel po svoje. Čeprav za zdaj pravi, da ne bo nikoli odšel od nas. Nekoliko ima treme, ampak se drži pokončno in odločno. Ve kaj hoče. Ve kam hoče v življenju. Povsem odločen je in usklajen z vsem kar počne.

Kljub temu, da ga stisnem, tako močno kot sem ga, ko je bil še čisto majhen fantek, sem iz vsega srca ponosna na njega, na te njegove prve korake v svet odraslosti. Razneslo me bo od ponosa, ker vem, da mu bo uspelo in vem, da bo navdušil. Riše namreč že od kar je prvič prijel v roke svinčnik. Že takrat so nastajale čudežne risbe in podobe, kot jih jaz z vsem svojim odraslim znanjem ne bi nikoli uspela ustvariti. Talent ki se ne more skriti, ki prihaja in sije od znotraj navzven. In je prav, da se ne skrije. Prav je, da ima prostor za ustvarjanje in da zažari.

Verjamem, da ga bo tudi izpitna komisija danes prepoznala.

Tako potem razmišljaš, zares – kako čas leti. Kako hitro otroci odrastejo. Kam zbeži ves ta čas? Kako pravzaprav prehitro in kar na enkrat odrastejo.

Za mene bo vedno nekje ostal spomin na tistega fantka s katerim sva s tako neverjetnim žarom v očeh raziskovala svet žuželk, plazilcev, pajkov in ostalih hroščev. Nikoli si ne bi mislila, da obstaja toliko zanimivih podrobnosti, ki jih lahko opaziš pri navadnem mrčesu. Ampak ja, svet skozi otroške oči je čudežen. Skozi oči otroškega umetnika še toliko bolj.

Ko je te stvari začel prelivati v risbe, smo se vsi čudili temu njegovemu talentu: kako lahko tako opazuje in potem ustvari tako mojstrovino.

Fant – ki je ob večeru na počitnicah v toplicah iz žepa potegnil beležko in vanjo ves večer zavzeto risal skice svojih stvaritev.

V glavnem – želim mu, da dobro opravi izpite. Da pokaže ves svoj talent, ki ga skriva v sebi. Da mu uspe. Držim pesti! ❤

Vir naslovne slike: internet

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: