Ideja za izlet: Dinopark Funtana

Povsem slučajno sem odkrila tale Dinopark. Glede na to, da je bila pri nas dinomanija aktualna zdaj že kar nekaj let nazaj, sem se v zadnjih letih kar izogibala vseh mogočih dinozavrov. Takrat sem namreč preštudirala vse možne velikane in obiskala veliko različnih tematskih parkov na to temo. V najinih pogovorih sem izvedela prav vse o teh velikanih in njihovih navadah. Naš mali je zdaj že v puberteti, punce pa velike pošasti ne zanimajo preveč. Ideja za Dinopark je torej padla povsem naključno in niti nismo vedeli, kaj naj pričakujemo.

Tako smo se zapeljali do Funtane – nekje med Rovinjem in Porečom. Bili smo zgodnji, pretirane gužve še ni bilo. Pa tudi vreme je bilo ravno pravšnje. Ne prevroče. V parku je razstavljenih cel kup dinozavrov, med prijetno urejenimi sprehajalnimi potkami. Zares luštno. Najdejo se tudi fosili in morske pošasti.

Kar je našo punco najbolj zanimalo – je bil zabaviščni park: velika gusarska ladja, vlak in vrtiljak. Poleg dinozavrov in zabave park ponuja tudi čisto mini zoo – z mini kozicami in poniji, ter veliko otroških igral. Poleg tega pa v veliki areni še dvakrat na dan priredijo cirkuški show.

Okrepčate se lahko z dino burgerji in dino nuggetsi.

Park je zares lepo urejen. Sprehajalne potke so večinoma v senci, tako da tudi poleti ni prehudo.

Primeren je predvsem za manjše otroke, pa tudi nekoliko večji adrenalinci lahko najdejo kakšno stvar zase.

Mislila sem, da se bomo v parku zadržali nekje dve do tri ure, potem bom pa prišla še do svojega težko pričakovanega sprehoda ob morju. Pa smo ostali tam kar cel dan. Punca se je namreč zabavala in to je najbolj pomembno.

 

 

 

 

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: