Smučarski dan na Turracher Höhe

Smučišče Turracher Hohe je po najinem mnenju primerno predvsem za navdušene male smučarje in družine. Med tem, ko sem se sama navduševala nad dolgimi, lepo urejenimi progami v Katscbergu, je bila tokrat Enja navdušena nad pestrostjo ponudbe za mulce na Turracher Hohe.

Smučišče se nahaja v pogorju Nockberge, od Kranja pa je oddaljeno slabi dve uri vožnje.

Proge se razprostirajo med 1.763 m n.m.v do 2.205 m n.m.v in z vrha ponujajo čudovite razglede na okolico. Prednost smučišča s 14 žičnicami in vlečnicami je lahkotna in umirjena smuka, saj ni bilo pretirane gneče, tudi proge večinoma niso zahtevne. Smučarske proge so razporejene po obeh hribih, med katerima je jezero Turracher See, smučarje pa čez zaledenelo jezero pelje vlečno vozilo oziroma “seetaxi“. Kar predstavlja dodatno atrakcijo za mulce.

Med atrakcije za mulce – oziroma vse smučarske navdušence spada še:

  • XXL Funslope
  • Funcross
  • Snow & Fun Park
  • Kids Slope

Kids slope je nekoliko krajša in lažja funslope proga. Glede na posnetek sicer mislim, da je bil tokrat urejen le del te proge.

Za našo Enjo je bilo tole res mega atrakcija – predvsem XXL Funslope in Funcross. Zame pa kar precejšenj izziv – priznam. Hitrost v kombinaciji s kuclji – pač ni moja močna točka. Ampak sem se potrudila in uspešno lovila mojo smučrsko navdušenko.

Seveda sva presmučali oba hriba, stestirali vse šestsedežnice, eno dvosedežnico, pa tudi sidra in krožničke. Nekoliko posebna atrakcija je bila Panoramabahn, ki ponuja kombinacijo 6 sedežnice in kabinske žičnice. Se pravi mix med šestsedo in gondolo. Ob tej vlečnici poteka tudi Nocky Flitzer – poletna sankaška proga, ki je dolga kar 1600m in doseže hitrost do 40 km/h. Ob pogledu na adrenalinske krožne zavoje in razgibanostjo speljane proge sva se strinjali, da sem pridemo tudi poleti.

Mogoče še ena stvar, ki se je meni zdela super fajn – wc-ji so povsod po smučišču, po večini nameščeni pri vhodu na sedežnice.

Lahko rečem, da sva se čez cel dan odlično zabavali in veliko presmučali. Skiline.cc pa nama je naštel kar 28 voženj z žičniškimi napravami.

Jutranji razgledi.
Pristajanje helikopterja pod vrhom.
Prehod čez jezero – seetaxi
Lepo urejene proge.

Komentiraj

Start a Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑